Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Szybkodziałający, alkaliczny środek chroniący przed korozją. Posiada optymalne właściwości rozpuszczające. Stosowany z zimną i z ciepłą wodą. Ma przyjemny, łagodny, cytrusowy zapach. Usuwa bez trudu pozostałości po tłuszczach i olejach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
Obszar zastosowania
Do mycia wodo- i zasadoodpornych podłóg, ścian i powierzchni w zakładach przemysłu spożywczego, a w szczególności w: kuchniach przemysłowych, zakładach mięsnych i ubojniach, mleczarniach, serowarniach, piekarniach, szpitalach, hotelach itp. Nadaje się także do zastosowania w urządzeniach pianowych. Dzięki właściwościom antykorozyjnym może być stosowany między innymi do aluminium eloksalowanego.
Nie nadaje się do powierzchni wrażliwych na zasady takich jak: linoleum, powierzchnie pokryte lakierem dyspersyjnym itp.
Sposób użycia
Przed pierwszym zastosowaniem należy sprawdzić w niewidocznym miejscu odporność materiału na działanie produktu.
Mycie bieżące (mycie / maszynowe mycie na mokro / mycie powierzchni):
50-200 ml na 8 L wody (ok. 1-4 szpryce).
Mycie gruntowne:
1 L na 8 L wody, szorować przy użyciu maszyny, zebrać.
Mycie pianą:
Pojemnik napełnić nierozcieńczonym produktem. W zależności od zabrudzenia ustawić dyszę w przedziale od 1:4 do 1:10. Powierzchnię pokryć pianą. Po ok. 10 min. spłukać czystą wodą.
Usuwanie uporczywych zabrudzeń:
Grasset Kihl stosować nierozcieńczony. Powierzchnie robocze i wyposażenie kuchni mające bezpośredni kontakt z żywnością należy wymyć bardzo dokładnie bieżącą wodą. Ciepła woda o temperaturze ok. 40-60 ºC przyśpiesza działanie Grassetu na trwałe zabrudzenia tłuszczowe. W przypadku zabrudzeń po białku lub tłuszczu należy pokryć powierzchnię Grassetem w odpowiednim stężeniu (z zimną wodą) a podczas szorowania podłogi wlać gorącą wodą do zbiornika maszyny
KIEHL oferuje wszystkie produkty w opakowaniach o optymalnej formie, dostosowanej do różnorodnych wymagań rynku. W pełni zautomatyzowane urządzenie rozlewcze napełnia dziennie ok. 30.000 butelek. Numer kodowy, którym zaopatrzony jest każdy produkt pozwala na ustalenie procesu produkcji w którym został wytworzony. Produkty składowane są w wielopoziomowym magazynie KIEHLA a klient ma pewność, że postępuje się tu zgodnie z zasadą „ first in - first out”. Sprawny system logistyczny z nowoczesnym parkingiem dba o terminowe dostawy zgodnie z dewizą „KIEHL- niezawodny partner dla profesjonalnych usługodawców”.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.